Levendulás tönkölypárna

A tönkölypelyvával és  szárított lavandula intermedia virágzattal. Ennek a levendula fajtának a különlegessége, hogy virágainak illata évekig intenzív marad. A párnánk hozzájárul a nyugodt pihentető alváshoz, és a kipihent ébredéshez. Ezt a hatást levendula és a tönkölypelyva együttes jótékony hatásának köszönhetjük. Őseink hittek és tudták a tönköly pelyva energetizáló, jótékony hatását. Már a XI. században használták. Bingeni Boldog Hildegárd (1098-1179.) szerint a tönköly és az köles pelyvája gyógyulást ígér alvászavar, hát-, derék- és lábfájdalom esetén, s gyors segítséget jelent a nyak ellazításánál. Tanítása szerint pozitívan befolyásolja a légzési nehézséget, szívpanaszokat, migrént, fülgyulladást és a frontérzékenységet egyaránt. A fájó testrészre helyezve csökkenti a fájdalmat, legyen az hát-, derék- vagy fejfájás, reuma, hólyagpanasz vagy menstruációs görcs. A levendulával kevert tönkölypelyvában nem telepednek meg az atkák, rovarok. Így mentesülünk ezek allergizáló hatásától. Ezek az allergizáló élősködők  a normál párnákban vígan éldegélnek, és légzési problémákat okoznak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A párna töltőanyaga teljes mértékben környezetbarát, semmiféle szintetikus anyagot nem tartalmaz, gyakorlatilag mind a levendulavirágzat mind a pelyva komposztálható. Környezeti terhelése 0%. A levendula szárított virága aromaterápiás kellemes nyugtató illatát élvezhetjük használatakor, ugyanis alvás közben a pelyvával való összedörzsölődés következtében egyenletes folyamatos intenzív bódító levendulaillatban alhatunk hosszú időn keresztül.

Így a párna nyugtat, ellazít, elűzi a feszültséget, lehangoltságot, depressziót, stresszes állapotot, békés egyensúlyt teremt testünkben és  lelkünkben egyaránt. Kiválóan alkalmas rossz alvóknak hiperaktivitásban szenvedő gyermekeknek egyaránt.

A tönkölypelyva párna előnyei:- felveszi a nyak- és fejformát, ellazítja az izmokat, ízületeket, az ellazult állapot fájdalom csökkentő hatású. Rendkívül könnyű szinte légies hatású.
Ajánlható továbbá: reumásoknak, derék-, hát- és fejfájós embereknek, – hólyagpanasz, menstruációs görcs esetén- migrénre érzékenyeknek.